Τα Ανάκτορα της Ισπανίας και ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση με φορτηγάκι που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στον πιο τουριστικό δρόμο της Βαρκελόνης.

«Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν ποτέ έναν ενωμένο λαό που αγαπά την ελευθερία απέναντι στη βαρβαρότητα», έγραψε ο πρωθυπουργός Ραχόι σε μήνυμά του στο Twitter.

«Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη. Η Λα Ράμπλα θα ανήκει και πάλι σε όλους», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο βασιλιάς Φίλιππος.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε την «αποτρόπαιη» επίθεση στη Βαρκελών,. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται με βαθιά θλίψη στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Βαρκελώνη—στεκόμαστε με αλληλεγγύη και φιλία στο πλευρό των Ισπανών», ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

H Βρετανία, που βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων, «στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ισπανίας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φοβερής επίθεσης που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη και στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό» τόνισε η Τερέζα Μέι.

«Η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ισπανία εναντίον της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, εξέφρασε «την ανησυχία του και τη θλίψη του για την επίθεση στη Βαρκελώνη». «Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που επλήγησαν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβεβαιώσουμε εάν υπάρχουν Βρετανοί που έχουν ανάγκη βοήθεια» συμπλήρωσε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν επίσης διατύπωσε μέσω Twitter την αλληλεγγύη των κατοίκων της πόλης του προς τη Βαρκελώνη εναντίον της «μάστιγας της τρομοκρατίας».