Μετά τα γεγονότα του Σαββάτου (12/08) στο Σάρλοτσβιλ, μια γυναίκα αποφάσισε ότι δεν μπορεί να μένει αμέτοχη στην έξαρση των ναζιστικών φαινομένων στην πόλη της, η οποία βρίσκεται κοντά στην Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Πέιτζ Μπράσγουελ, 44 ετών, ήρθε αντιμέτωπη με τον Τζο Λοβ (επίσης κάτοικο της περιοχής), είχε κρεμάσει στο σπίτι του, στο Μάουντ Χόλι, μια ναζιστική σημαία. Ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη που μια φωτογραφία με μια τέτοια σημαία, στην περιοχή που κατοικεί, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας 138.000 views και κοντά στα 3.000 shares στο Facebook.

Η Μπράσγουελ πήγαινε σπίτι της, όταν εντόπισε ότι σπίτι του Λοβ τη σημαία με τη σβάστικα. Ο ίδιος άνθρωπος είχε στο πίσω μέρος του φορτηγού του ένα αυτοκόλλητο με τη φιγούρα του Ντόναλντ Τραμπ. «Έι, τι τρέχει με τη ναζιστική σημαία;», ρωτάει. Στη συνέχεια ο Λοβ προσπαθεί να μάθει πού κατοικεί και… τι ρόλο βαράει η γυναίκα. «Δεν έχεις καμία δουλειά να με ρωτάς», της λέει, κάνοντας και κάποιες άσεμνες χειρονομίες προς το μέρος της.

Όπως εξηγεί στην 44χρονη ο άντρας, «δεν είμαι ναζί, αλλά αυτή είναι η γ…η ναζιστική Αμερική!». «Εσύ τι σημαία σου αρέσει να ανεμίζεις;», τη ρωτάει. Για να απαντήσει εκείνη: «Σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου». Η Μπράσγουελ λέει ότι είναι μια στρέιτ, παντρεμένη λευκή γυναίκα, αλλά έδωσε αυτήν την απάντηση, ώστε να προκαλέσει τον άντρα να την αποκαλέσει «λεσβία».

Ο λόγος που το έκανε αυτό, όπως αναφέρει στην Charlotte Observer, ήταν για να αναδείξει πως τα άτομα μειονοτήτων γίνονται συνεχώς στόχος παρόμοιων συμπεριφορών στην πόλη της. «Πρέπει να επιδεικνύουμε γενναιότητα επί καθημερινής βάσεως. Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε γενναίοι για παραπάνω από δύο λεπτά. Εάν οι άνθρωποι το κάνουν αυτό, μόνο έτσι η κατάσταση δεν θα γίνεται χειρότερη», τόνισε.

 Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: