Με καισαρική τομή το 10χρονο κορίτσι από την Ινδία που είχε πέσει θύμα βιασμού από τον θείο του έγινε σήμερα μητέρα, αποκτώντας μια κόρη. Η κατάσταση της μικρής χαρακτηρίζεται σταθερή. «Το κορίτσι γέννησε με καισαρική σήμερα το πρωί. Το βρέφος ζυγίζει 2,2 κιλά και μπήκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Σε ό,τι αφορά το κορίτσι, είναι σε σταθερή κατάσταση» δήλωσε ο Δρ Dasari Harish, επικεφαλής της επιτροπής που σχηματίστηκε για την υπόθεση.

«Ελπίζουμε να είναι καλά και το μωρό» όπως τόνισε ο γιατρός, χαρακτηρίζοντας χωρίς προβλήματα την καισαρική αλλά υψηλής επικινδυνότητας την εγκυμοσύνη. Στην ιατρική ομάδα που επέβλεπε τη γέννα συμμετείχαν τρεις γυναικολόγοι, ένας αναισθησιολόγος, ένας νεογνολόγος και ένας παιδίατρος.

Η 10χρονη δεν γνωρίζει πως έφερε στον κόσμο ένα παιδί. Οι γονείς της της είπαν πως είχε μια πέτρα στην κοιλιά της και πως θα έκανε επέμβαση για την αφαίρεσή της. Ο πατέρας της ζήτησε από το νοσοκομείο να δοθεί το νεογέννητο για υιοθεσία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η μικρή έπεσε επανειλημμένως θύμα βιασμού από τον θείο της και η κακοποίηση κράτησε πολλούς μήνες. Ή εγκυμοσύνη αποκαλύφθηκε όταν το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά, τον περασμένο μήνα. Τότε ανακαλύφθηκε πως διένυε την 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της.

Η υπόθεσή της απασχόλησε και τις δικαστικές αρχές της Ινδίας, καθώς οι γονείς της ζητούσαν να της επιτραπεί να κάνει άμβλωση, κάτι ωστόσο που δεν επιτρέπεται μετά την 20η εβδομάδα.

Στις 28 Ιουλίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε την έφεση με αίτημα να τερματιστεί η εγκυμοσύνη των 32 εβδομάδων, ύστερα από εισήγηση των γιατρών πως μια τέτοια ιατρική πράξη δεν θα ήταν καλή ούτε για το κορίτσι ούτε για το έμβρυο.