Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Αυστραλίας εμφανίστηκε με μπούρκα στη Γερουσία της χώρας.

Σοκαρισμένοι οι υπόλοιποι γερουσιαστές, όπως περιγράφει το BBC, αντίκρισαν την αρχηγό του κόμματος «Ένα έθνος» Pauline Hanson να εμφανίζεται με την μπούρκα, με φόντο την προσπάθεια του κόμματός της να απαγορευτεί το μουσουλμανικό ένδυμα στην Αυστραλία.

Ο υπουργός George Brandis καταδίκασε την εμφάνιση της Hanson και της είπε πως τη συμβουλεύει και την προειδοποίησε κατά τέτοιου είδους προσβολών σε βάρος θρησκευτικών ομάδων.

Η αντιπολίτευση υποδέχθηκε τα λεγόμενά του με ηχηρό χειροκρότημα.

Ο Brandis είπε πως οι πράξεις της Ηanson απειλούν να βάλουν στο περιθώριο περίπου μισό εκατομμύριο Αυστραλοί που είναι μουσουλμάνοι.

«Το να γελοιοποιείς αυτή την κοινότητα, να τη βάζεις στη γωνία, να κάνεις πλάκα με τα θρησκευτικά της ενδύματα είναι φρικτό και σας ζητώ να το σκεφτείτε» είπε ο Brandis απευθυνόμενος προς τη Ηanson. «Όχι, γερουσιαστή Hanson, δεν θα απαγορέψουμε την μπούρκα».

Σε δήλωσή της η γερουσιαστής πάντως τόνιζε πως «η ανάγκη να απαγορευτούν τα ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το πρόσωπο είναι σημαντικό θέμα για τη σύγχρονη Αυστραλία».

Η τοποθέτηση του Brandis, που είναι και γενικός εισαγγελέας, έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τους Εργατικούς όσο και από τους Πράσινους, οι οποίοι τον συνεχάρησαν.

«Είναι άλλο να φοράς ένα θρησκευτικό ένδυμα ως ένδειξη πίστης κι άλλο να το φοράς σε ένα ‘νούμερο’ μέσα στη Γερουσία» σχολίασε η γερουσιαστής Penny Wong.

Η Hanson έχει πάντως προκαλέσει αρκετές φορές από τότε που εξελέγη στο Σώμα, το 1996.

Το 2016 ανέφερε σε ομιλία της πως η Αυστραλία έχει «πλημμυρίσει» από μουσουλμάνους. Πριν δυο μήνες κλήθηκε να απολογηθεί για δήλωσή της πως οι μαθητές με αυτισμό θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τάξεις.

astrtnmpou3 astrtnmpou1 astrtnmpou5 astrtnmpou4 astrtnmpou2 astrtnmpou8 astrtnmpou6 astrtnmpou7