Πριν από 13 χρόνια, μια γυναίκα από τον Καναδά έχασε στον κήπο της ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Δεκατρία χρόνια μετά, το ξαναβρήκε σφηνωμένο γύρω από ένα… καρότο.

Η 84χρονη Mary Grams είχε στεναχωρηθεί πολύ όταν έχασε το δαχτυλίδι της ενώ ξεχορτάριαζε τον κήπο της, το 2004, στην Αλμπέρτα. Δεν το είπε σε κανέναν εκτός από τον γιο της, για μία δεκαετία. Ντρεπόταν τόσο που δεν το είχε πει ούτε στον άνδρα της. Για να μη φανεί η απώλειά του, αγόρασε ένα φτηνό αντίγραφο και προσποιήθηκε πως δεν είχε συμβεί τίποτα.

Τη Δευτέρα, η νύφη της ανακάλυψε το μυστικό της αλλά και το ίδιο το δαχτυλίδι. Όταν έβγαλε από το χώμα ένα καρότο!

Το καρότο είχε αναπτυχθεί μέσα στο δαχτυλίδι και ουσιαστικά χάρη σε αυτό το κόσμημα ξαναείδε ήλιο, έπειτα από χρόνια που ήταν θαμμένο στο χώμα.

Η γυναίκα, που ζει πλέον στη φάρμα που ζούσε η πεθερά της, ανακάλυψε το δαχτυλίδι πλένοντας το καρότο. Το έδειξε στον άνδρα της κι εκείνος συμπέρανε πως πρέπει να ήταν το χαμένο δαχτυλίδι της μητέρας του.

klrntda2

Κοιτώντας πίσω, η 84χρονη λέει πως θα ήθελε να έχει μοιραστεί το συμβάν με τον σύζυγό τους, που πέθανε πριν από πέντε χρόνια. «Είχε χιούμορ» λέει στο BBC «και μάλλον θα το είχε βρει απλώς αστείο».

Πλέον, δηλώνει πως θα είναι πιο προσεκτική.

«Όταν βγαίνω έξω τα το βάζω σε κάποιο ασφαλές μέρος. Αυτό έπρεπε να κάνω από τότε» λέει.