Η επί μακρόν βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ Χόουπ Χικς αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα στη διεύθυνση επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, στη θέση που κατείχε ο Αντόνιο Σκαραμούτσι. Η 28χρονη έμπιστη του Αμερικανού προέδρου θα το βοηθήσει να βρει τον μόνιμο αντικαταστάτη του Σκαραμούτσι, όπως ανακοινώθηκε χθες. Είναι η νεαρότερη διευθύντρια επικοινωνίας στην ιστορία.

Δουλειά της είναι να είναι σαφείς και ενιαίες οι θέσεις του Λευκού Οίκου προς τα έξω.

Η νεαρή Χικς ήδη θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην ομάδα επικοινωνίας του προέδρου και ο λόγος της μετράει για το ποιος δημοσιογράφος θα πάρει συνέντευξη από τον Τραμπ. Η τωρινή της θέση, μέχρι να αντικαταστήσει προσωρινά τον Σκαραμούτσι, είναι διευθύντρια στρατηγικής επικοινωνίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τον Ιούνιο ο Λευκός Οίκος, λαμβάνει τον υψηλότερο μισθό από όλους τους βοηθούς του Αμερικανού προέδρου. Με ετήσιες απολαβές 179.700 δολαρίων, είναι μεταξύ των έξι πιο καλοπληρωμένων γυναικών στον Λευκό Οίκο.

Χικς και Τραμπ γνωρίζονται ήδη πολύ καλά. Η 28χρονη ήταν εκπρόσωπός του κατά την προεκλογική εκστρατεία του, πέρσι, αλλά και στον Οργανισμό Τραμπ. Εκτός από την «εγγύτητά» της με τον Αμερικανό πρόεδρο, η Χικς είναι κοντά και στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και στην κόρη του Ιβάνκα. Το 2012, η Χικς εργαζόταν για την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Hiltzik Strategies, που τότε εκπροσωπούσε την Ιβάνκα Τραμπ. Στη συνέχεια δούλεψε για την εταιρεία ακινήτων του Τραμπ κι αμέσως μετά εκείνος την κάλεσε να συμμετάσχει στην εκστρατεία του.

Όπως γράφουν οι New York Times, αντίθετα με τον Σκαραμούτσι, που ήταν πολύ «θορυβώδης», η 28χρονη δρα χωρίς να φαίνεται, κινείται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει ήδη δει πολλά άλλα στελέχη της διακυβέρνησης Τραμπ να κουνούν το μαντίλι, ενώ εκείνη είναι ακλόνητη.

Η Χικς γνωρίζει τους ρυθμούς του Αμερικανού προέδρου κι εκείνος τη θεωρεί έναν από τους λιγοστούς ανθρώπους γύρω του που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον ίδιο και όχι πρώτα για τη δική τους εικόνα. Γνωρίζει επίσης πως εν τέλει, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είναι διευθυντής επικοινωνίας του εαυτού του.

Όπως γράφει το businessinsider, τον προσφωνεί «Sir» ή «Κύριε Τραμπ» ενώ εκείνος την αποκαλεί «Hopester».Και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας της είχε παραχωρηθεί ένα διαμέρισμα στον Πύργο Τραμπ. Ωστόσο όποτε μπορούσε πήγαινε στο σπίτι των γονιών της, στο Κονέκτικατ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πόλη 60.000 κατοίκων στο Κονέκτικατ, το Γκρίνουιτς και στο παρελθόν ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Στα 11 της προσελήφθη μαζί με την αδελφή της στη  διαφημιστική καμπάνια του Ralph Lauren ενώ στην εφηβεία της πόζαρε για τη Ford.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, σε ηλικία 13 ετών και με φιλοδοξίες ηθοποιού, είχε πει: «Αν δεν μου βγει η υποκριτική μπορεί να στραφώ στην πολιτική, ποιος ξέρει…»

ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ ΧΟΟΥΠ ΧΙΚΣ