Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι θέλησε να διώξει τον ενοικιαστή του για να χρηματοδοτήσει τη νέα του ζωή στην Ισπανία, αν και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να του εξασφαλίσει φτηνό νοίκι για μια ζωή!

Οι David και Sheila Harding είχαν αγοράσει το σπίτι των τριών δωματίων στο Ανατολικό Έσεξ από έναν γείτονά τους όταν εκείνος δεν μπορούσε να πληρώσει την υποθήκη. Τον άφησαν βέβαια να ζει στο σπίτι του, πληρώνοντάς τους νοίκι 800 λιρών τον μήνα.

Ο ιδιοκτήτης που μετατράπηκε σε ενοικιαστή στο σπίτι του θεώρησε μάλλον πως αυτό θα συνέβαινε για πάντα, τρία χρόνια πρωτύτερα ωστόσο ενημερώθηκε πως πρέπει να φύγει μιας και το ζευγάρι θέλησε να πουλήσει την οικία αξίας 310.000 λιρών για να μετακομίσει μόνιμα στην Ισπανία.

Οι Hardings πήγαν λοιπόν τον Colin Gregory στα δικαστήρια, αφού ο δικηγόρος τούς είπε πως ήταν απλή η υπόθεση. Ο συνήγορος του νοικάρη ισχυρίστηκε ωστόσο πως η συμφωνία για την πώληση του σπιτιού ήταν η φτηνή του τιμή με αντάλλαγμα να ζει μέσα ο Gregory για όσο το θελήσει. Κάτι που δεν δεχόταν φυσικά το ζευγάρι και δεν εμφανιζόταν ταυτοχρόνως και πουθενά στο συμβόλαιο.

aspdmas2

Κι ενώ η υπόθεση έμοιαζε χαμένη, ο δικηγόρος του Gregory ξεσήκωσε έναν παλιό νόμο του 1925 που ισχυρίζεται ακριβώς αυτό, επιτρέποντας έτσι στον νοικάρη να ζει στο εσωτερικό του με το ίδιο τίμημα για τα επόμενα 90 χρόνια! Ο δικηγόρος βρήκε μάλιστα και δεδικασμένο, μια υπόθεση του 1948 στο οποίο μια γυναίκα είχε πουλήσει το σπίτι της στον αδερφό της φτηνότερα από την εμπορική του αξία με τον όρο να ζει για πάντα εντός του χωρίς νοίκι.

Το ζευγάρι υποχρεώθηκε μάλιστα να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα του νοικάρη, κάπου 11.000 λίρες δηλαδή, την ίδια ώρα που αν θελήσουν να πουλήσουν κάποτε το σπίτι τους, θα πρέπει και ο νέος ιδιοκτήτης να σεβαστεί τη συμφωνία.

Οι δύο ηλικιωμένοι εκφράζουν τώρα φόβους, σύμφωνα πάντα με την «Daily Mail», πως ο όρος θα περάσει και στους απογόνους του Gregory, κάτι που νομικά τουλάχιστον δεν είναι καθόλου απίθανο…