Δύο είναι οι μεγάλες αγάπες του Εμανουέλ Μακρόν, πέρα από τη σύζυγό του, Μπριζίτ: το πιάνο και η Ολιμπίκ Μαρσέιγ. Ο Γάλλος πρόεδρος απολαμβάνει αυτό το διάστημα τις διακοπές του στη Μασσαλία και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί παίκτες και τεχνικό τιμ της αγαπημένης του ομάδας στο προπονητικό της κέντρο.

Μάλιστα, ο Μακρόν έπαιξε και ποδόσφαιρο με τους Μασσαλούς. Δύο ομάδες 5×5 σχηματίστηκαν άμεσα, με τον Γάλλο πρόεδρο να είναι μέλος της μιας εξ αυτών. Ο 40χρονος πολιτικός ηγέτης έδειξε γνώστης του αντικειμένου, αν και η ομάδα του έχασε τελικά με σκορ 3-2. Με αντίπαλο τον Φλοριάν Τοβέν δεν είναι και εύκολο να νικήσεις άλλωστε…

apsomdprc1 apsomdprc2

Το πιο… πιπεράτο της περίπου 2ωρης επίσκεψής του στο προπονητικό κέντρο της Μαρσέιγ, ήρθε από τη συνάντησή του με τον προπονητή της ομάδας, Ρούντι Γκαρσία. Εκείνος του έκανε ένα αναμνηστικό δώρο -ως είθισται- μια φανέλα. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν των «φοκαίς», αλλά της Ρόμα με το όνομα του Φραντσέσκο Τότι!

Ο Γκαρσία ήταν προπονητής των «τζιαλορόσι» για τρεις σεζόν και η συνύπαρξή του με μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του.

apsomdprc4apsomdprc3