Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ στο να φτάσει σε ακόμη μια εκλογική νίκη. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η Συντηρητική Ένωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, που αποτελείται από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP).

Η Χριστιανοδημοκρατική-Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων των Γερμανών, ενώ το SPD το 24% ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου του Μανχάιμ, που προέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Μάλιστα, υπάρχει και ένα μικρό άνοιγμα της ψαλίδας σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Το Die Linke, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το κόμμα των Πρασίνων και οι Φιλελεύθεροι (FDP) συγκεντρώνουν το καθένα από 8% και μοιράζονται την τρίτη θέση.

Το 60% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία για τέταρτη θητεία, ενώ μόνο το 30% των ερωτηθέντων εξέφρασε την υποστήριξή του στον κυριότερο αντίπαλό της, τον ηγέτη του SPD, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου σε δείγμα 1.352 ψηφοφόρων. Το περιθώριο λάθους είναι τρεις ποσοστιαίες μονάδες.