Οι περισσότεροι ηγέτες χωρών είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές τους όσον αφορά τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο που θα κάνουν διακοπές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ημέρες που χρησιμοποιούν για να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους, είναι λίγες.

Δεν φαίνεται να ισχύει όμως το ίδιο και για τον Ντόναλντ Τραμπ. Για τον Αμερικανό πρόεδρο η θερινή ανάπαυλα θα διαρκέσει 17 ημέρες. Γεγονός που προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις, οι οποίες κυρίως φαίνεται να προκύπτουν από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι τόσο δημοφιλής, αλλά και το ότι δεν είναι φερέγγυος με αυτά που ο ίδιος τόνιζε πριν εκλεγεί.

Ο Τραμπ αποφάσισε να πάει στο «Trump National Golf Club» του Νιού Τζέρσεϊ. Μία επιπλέον πρόκληση για ορισμένους, καθώς με αυτήν την επιλογή υπενθυμίζει στους πολίτες των ΗΠΑ την τεράστια περιουσία του, που τον διαχωρίζει από την πλειονότητα των Αμερικανών.

Οι διακοπές του Αμερικανού προέδρου αποτελούν επίσης ένδειξη ασυνέπειας. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, είχε γράψει σε ένα από τα βιβλία του: «Μην κάνετε διακοπές. Τι ενδιαφέρον έχει; Εάν δεν αγαπάτε τη δουλειά σας, έχετε τη λάθος δουλειά!».

Επίσης, στο παρελθόν o Τραμπ είχε κατηγορήσει τον Μπαράκ Ομπάμα ότι πηγαίνει και παίζει γκολφ, κάτι που ο ίδιος δεν το κάνει, διότι -όπως έλεγε- «δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο». Το ερώτημα που προκύπτει εύλογα από πολλούς είναι: και τι θα κάνει στο «Trump National Golf Club»;

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου δήλωσαν δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δέχονται μαθήματα ηθικής από έναν άνθρωπο που δεν ακολουθεί τις ίδιες του τις συστάσεις. Η Washington Post υπολόγισε τον αριθμό των ημερών που έχει προσφέρει για διακοπές στον εαυτό του από την έναρξη της θητείας του ο Τραμπ. Τι αποτέλεσμα έβγαλε; 53 ημέρες σε 8 μήνες.

Για την πλειονότητα των συμπολιτών του, που παίρνουν κατά μέσο όρο δέκα ημέρες άδειας, είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να «χωνέψουν»!

Διακοπές α λα Survivor για Πούτιν

Γυμνός από τη μέση και πάνω και με αρρενωπό αέρα , ο Βλαντίμιρ Πούτιν προτιμάει άλλου είδους διακοπές -με μεγαλύτερη αδρεναλίνη- σε σχέση με την πλειονότητα των υπόλοιπων ηγετών. Με παραδοσιακά… αρσενικές δραστηριότητες, όπως το κυνήγι και το ψάρεμα, ο Ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να καλλιεργήσει ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητά του στους πολίτες της χώρας του και όχι μόνο.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Μακρόν αποφεύγει να γίνει… Σαρκοζί

Στη Γαλλία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλό είναι ο πρόεδρος να επιλέγει τη Γαλλία για τις διακοπές του. Και αυτές πρέπει να μην είναι κραυγαλέες. Μετά το επεισόδιο του Νικολά Σαρκοζί, που φωτογραφήθηκε όλο γέλια και χαρές στο γιοτ του Βενσέν Μπολορέ το 2007, οι πρόεδροι πήραν μια… διαφορετική ρώτα.

Για τον Εμανουέλ Μακρόν ο προορισμός έχει βρεθεί: η Λαντέρν, κυνηγετικό περίπτερο των Βερσαλιών, που χρησιμοποιείται ως επίσημη προεδρική κατοικία. Οι θερινές διακοπές θα διαρκέσουν «λίγες ημέρες», ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία και ο πρόεδρος θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή.