Ο πρίγκιπας Ερρίκος, ο 83χρονος σύζυγος της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας, δήλωσε πρόσφατα πως δεν πρόκειται να περάσει την αιωνιότητα δίπλα στην επίγεια γυναίκα του, μιας και παραμένει εδώ και χρόνια βαθύτατα πικραμένος για τον υποδεέστερο ρόλο που του έχει επιφυλάξει η δανική μοναρχία.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο από το 1967, κάτι που έφερε τον πρίγκιπα σε θέση αντίστοιχη με του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας: πρίγκιπες δηλαδή και όχι βασιλιάδες.

Κι έτσι ο δανός γαλαζοαίματος ένιωθε πάντα πως ήταν σε θέση χαμηλότερη από τη σύζυγό του, γι’ αυτό και πήρε την πικρή απόφαση να μην ενταφιαστεί δίπλα στη βασίλισσα, καθώς στη ζωή δεν ήταν ποτέ ίσοι.

dddmnkrrlruo6

Αφού ποτέ δεν πήρε τον ρόλο και τη θέση που δικαιούνταν, όπως πιστεύει, είναι απολύτως λογικό να μην περάσει την αιωνιότητα δίπλα στο στεφάνι του. Πηγές του παλατιού λένε μάλιστα πως η Μαργαρίτα υποδέχτηκε αγέρωχα την απόφασή του, καθώς το ζευγάρι έχει απομακρυνθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

dddmnkrrlruo1

Όσο για τον Ερρίκο, δεν μένει πια καν στα ανάκτορα και προσφάτως αποκήρυξε και τον τίτλο του πρίγκιπα, έχοντας αποτραβηχτεί στους αμπελώνες του στη νότια Γαλλία…