Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο μετά την ταραγμένη πτήση αεροσκάφους της American Airlines από την Αθήνα στη Φιλαδέλφεια, το Σάββατο.

Το αεροσκάφος έπεσε σε αναταράξεις τόσο έντονες, που υπήρξαν τραυματισμοί ενώ επιβάτες περιγράφουν τη στιγμή που άλλοι ταξιδιώτες βρέθηκαν στην οροφή του αεροσκάφους, από τα τραντάγματα και την απώλεια ύψους.

Τελικά η πτήση 759 έφτασε με ασφάλεια στη Φιλαδέλφεια.

«Ταξιδεύαμε περίπου μισή ώρα, ήταν η ώρα που μας προσέφεραν τα ποτά. Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις όταν μας είπαν να δέσουμε τις ζώνες μας. Μετά πήγαν κι εκείνοι στις θέσεις τους αλλά δεν είχαν χρόνο. Άρχισαν τα τραντάγματα, μετά το αεροπλάνο έκανε μια μεγάλη βουτιά. Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι μπροστά μας χτυπούσαν στην οροφή» περιέγραψε ο Ian Smith στο ABC.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, και οι δέκα επιβάτες που χρειάστηκαν νοσηλεία έχουν πλέον πάρει εξιτήριο. «Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να αξιολογηθεί η κατάστασή τους, και στη συνέχεια πήραν εξιτήριο» ανέφερε.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και η ρεπόρτερ Jessica Huseman, που περιέγραψε την εικόνα του αεροπλάνου και επαίνεσε το πλήρωμα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 287 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα.

rketjer