Κατηγορίες για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας απήγγειλε σήμερα σε βάρος δύο ανδρών η αυστραλιανή Αστυνομία. Οι συλληφθέντες ήταν μεταξύ των τεσσάρων που έπεσαν στα χέρια των Αρχών της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τον ρόλο που έπαιξαν σε μια αποτραπείσα «ισλαμικής εμπνεύσεως» συνωμοσία κατάρριψης ενός αεροπλάνου, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Σίδνεϊ.

Η τρομοκρατική συνωμοσία υποχρέωσε την υπηρεσία πληροφοριών της Αυστραλίας να αυξήσει σε «πιθανή απειλή» το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις, λαμβάνοντας αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, πριν επαναφέρει σήμερα το επίπεδο στην «ενδεχόμενη απειλή».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε βάρος καθενός από τους δύο άνδρες απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για «πράξεις προετοιμασίας ή σχεδιασμού τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρει σε δήλωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας.

Η Αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της συνωμοσίας, αλλά θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή. Ο στόχος φαίνεται πως ήταν μια εμπορική πτήση από το Σίδνεϊ προς τον Κόλπο, είχε δηλώσει στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος. Η συνωμοσία μπορεί να περιλάμβανε βόμβα ή δηλητηριώδες αέριο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.