Οι κρατούμενοι σε φυλακή του Λέστερσαϊρ στην Μεγάλη Βρετανία έχουν ανάγκες και επιθυμίες. Και δεν ήταν διατεθειμένοι να τις αφήσουν ανεκπλήρωτες. Έτσι λοιπόν χρησιμοποίησαν τα κινητά που -παρανόμως- είχαν μέσα στα κελιά τους και απλά έβαλαν μπροστά μία βασική λειτουργία.

Ακριβώς δίπλα από την φυλακή υπάρχουν κάποιες πανσιόν που διαθέτουν wifi, όπως και κάποια σπίτια μέσω των οποίων οι κρατούμενοι συνδέονταν online. Δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι παραπάνω από ένα απλό search για ελεύθερα δίκτυα.

Την ανακάλυψη έκαναν οι υπεύθυνοι της φυλακής, μετά από έρευνα που έκαναν στα δωμάτια των κρατουμένων. Για αυτό και η διοίκηση της φυλακής έστειλε επιστολή σε όλους κατοίκους και επιχειρηματίες ζητώντας τους να βάλουν κωδικούς ασφαλείας, κάτι όμως που δεν άρεσε στους περισσότερους.

«Δεν είμαι καθόλου χαρούμενη με την επιστολή αυτή. Θα έπρεπε η φυλακη να λύσει το πρόβλημα, όχι εμείς. Το πραγματικό πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οτι έχουμε το wifi ανοιχτό, αλλά οτι οι κρατούμενοι έχουν κινητά», είπε μία γειτόνισά.

Ο 65χρονος Πέτερ Τζάκσον, το είδε από μία άλλη οπτική γωνία, λέγοντας: «Ο κόσμος είναι αηδιασμένος που το ίντερνέτ τους, χρησιμοποιείται από εγκληματίες, ειδική για την παρακολούθηση πορνό. Ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να βλέπουν».