Ένας Κινέζος πλήρωσε 9.999 ελβετικά φράγκα (8.733 ευρώ) μόνο και μόνο για να δοκιμάσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan Μillesime 1878, απόφαση που πήρε περνώντας από ένα ξενοδοχείο στο Σεν Μόριτς, το φημισμένο χειμερινό θέρετρο στα βόρεια της Ελβετίας, Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδα 20minuten.ch., ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανέφερε ότι ο Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι, αποκλειστικά με αυτόν τον σκοπό. Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το Macalan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ και η φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον κινέζο πελάτη. Το ουίσκι είχε εμφιαλωθεί το 1905 και διατηρήθηκε σε βαρέλι για 27 χρόνια. Ο πελάτης, μάλιστα, φαίνεται ότι το ευχαριστήθηκε. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ο Κινέζος ουδέποτε είχε σκεφθεί ότι ένα ουίσκι τόσο παλιό θα είναι τόσο καλό όσο ένα πιο πρόσφατο Macallan. Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό. ΣΣτη μύτη, έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto. Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι», δήλωσε ο Σάντρο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου. Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ). «Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα», επισήμανε ο διευθυντής, που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη τρία έως πέντε ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του. Μόλις ανοιχτεί, το μπουκάλι του ουίσκι χάνει την ποιότητά του, λόγω της οξυγόνωσης, και συνεπώς την αξία του. Η διάρκεια για τη συντήρηση μιας ανοικτής φιάλης με ουίσκι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 χρόνων.