Μια ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου μεταβαίνει σήμερα στη Συρία για να προετοιμάσει την άφιξη των παρατηρητών του οργανισμού στη χώρα αυτή, οι οποίοι θα αξιολογήσουν κατά πόσον η Δαμασκός ενεργεί για τον τερματισμό της αιματηρής καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, δήλωσε αξιωματούχος του Αραβικού Συνδέσμου.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, «η ομάδα «αναχωρεί τώρα από το Κάιρο».

Η ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου, της οποίας ηγείται ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του οργανισμού Σαμίρ Σάιφ αλ Γιάζαλ, απαρτίζεται από περίπου 10 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται ειδικοί στον νομικό, τον διοικητικό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτοί θα εξασφαλίσουν ότι οι παρατηρητές που θα μεταβούν στη Συρία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συμφώνησε στις αρχές Νοεμβρίου να επιτρέψει την επίσκεψη παρατηρητών στη Συρία αυτόν τον μήνα, όπως προβλέπει ευρύτερο σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου, το οποίο αξιώνει ωστόσο επίσης τον τερματισμό των συγκρούσεων, την αποχώρηση του συριακού στρατού από τις κατοικημένες περιοχές, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση.