Για τον τρόμο και την ανείπωτη κακοποίηση που έζησε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, ως σκλάβα του σεξ, μίλησε η Ekhlas, η 17χρονη σήμερα Γεζίντι.

Το κορίτσι ήταν μόλις 14 ετών όταν οι ισλαμιστές μαχητές έβαλαν στο στόχαστρό τους την κοινότητά της, την κοινότητα των Γεζίντι, στο βόρειο Ιράκ. Η Ekhlas απήχθη τον Αύγουστο του 2014, μαζί με χιλιάδες άλλες γυναίκες και παιδιά της κοινότητάς της. Περίπου 50.000 άνθρωποι παγιδεύτηκαν όταν ο ISIS πολιόρκησε το βουνό Σιντζάρ, όπου ζούσαν.

Η Ekhlas προσπάθησε να διαφύγει αλλά οι τζιχαντιστές την έπιασαν και την έκαναν σκλάβα του σεξ.

«Κάθε μέρα, επί έξι μήνες, με βίαζε. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω» εξομολογήθηκε στο BBC. «Με πήρε με λαχνό, ανάμεσα σε 150 κορίτσια. Ήταν τόσο άσχημος, σαν τέρας, με τα μακριά μαλλιά του. Μύριζε φρικτά, ήμουν τόσο τρομοκρατημένη που δεν μπορούσα να τον κοιτάξω».

Η κοπέλα κατάφερε να διαφύγει τελικά μια μέρα που ο δυνάστης της είχε πάει στη μάχη, και μεταφέρθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό.

«Πώς μπορώ να τα διηγούμαι χωρίς να κλαίω; Μου τελείωσαν τα δάκρυα» λέει.

Σήμερα η Ekhlas ζει στη Γερμανία, όπου κάνει ψυχοθεραπεία σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Κάνει παράλληλα και μαθήματα, καθώς θέλει να γίνει δικηγόρος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Independent, 9.900 Γεζίντι σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στην επίθεση του ISIS το καλοκαίρι του 2014. Περίπου 3.100 άνθρωποι δολοφονήθηκαν- οι μισοί εξ αυτών εκτελέστηκαν, αποκεφαλίστηκαν, ή τους έκαψαν ζωντανούς. Οι υπόλοιποι πέθαναν από πείνα, αφυδάτωση ή τα τραύματά τους.

Ωστόσο η πραγματική κλίμακα της γενοκτονίας ίσως δεν μαθευτεί ποτέ καθώς χιλιάδες Γεζίντι παραμένουν αιχμάλωτοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 6.800 Γεζίντι απήχθησαν και περισσότεροι από 2.300 εξακολουθούν να αγνοούνται.