Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η σχέση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, λόγω της απόφασης από την ισραηλινή πλευρά να τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλου στην πλατεία των Τεμενών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μια ένταση που αυξάνεται, μετά και τη μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας και έπεσε στο Ισραήλ σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας την απάντηση με ρίψη πυρών από ισραηλινά άρματα μάχης εναντίον θέσεων της Χαμάς.

Όπως ανακοίνωσαν τόσο ο ισραηλινός στρατός όσο και πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, από το επεισόδιο δεν υπήρξαν θύματα ούτε στην παλαιστινιακή ούτε στην ισραηλινή πλευρά.

Σύμφωνα με όσα τονίζουν οι Παλαιστίνιοι, το ισραηλινό άρμα μάχης έβαλε επανειλημμένα εναντίον θέσεων της Ταξιαρχίας αλ Κάσαμ, του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, στην περιοχή Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε διάστημα 24 ωρών που εκτοξεύεται ρουκέτα από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ. Τη νύχτα του Σαββάτου που μας πέρασε, μια άλλη ρουκέτα εβλήθη από τον παλαιστινιακό θύλακα χωρίς να προκληθούν θύματα.

Έκτοτε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Παλαιστίνιοι μποϊκοτάρουν την πλατεία και πραγματοποιούν τις προσευχές τους αλλού, ενώ βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, προκαλώντας αρκετούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.