Νέα άφιξη προσφύγων στην Κύπρο, η τέταρτη μέσα σε διάστημα τριών μηνών, κινητοποίησε τις αρμόδιες Αρχές του κράτους. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο μεταφέροντας πρόσφυγες από τη Συρία, ρυμουλκήθηκε στο λιμανάκι του Λατσιού, στην επαρχία Πάφου, από σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 143 πρόσωπα (62 άνδρες, 31 γυναίκες και 50 παιδιά, ανάμεσα τους και βρέφη) εντοπίστηκε μετά από παρακολούθηση στα ανοικτά του Πωμού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το σκάφος, προερχόμενο από το λιμάνι της Μερσίνας, φέρεται να έπλεε ακυβέρνητο, ενώ βρισκόταν 9 περίπου ναυτικά μίλια στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Πωμού και οι χειριστές του επικαλέστηκαν μηχανικό πρόβλημα. Σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας της Κύπρου έσπευσε στο σημείο παρέχοντας στους επιβαίνοντες βοήθεια.

Μέλη της Πολιτικής Άμυνας και της Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή για την παροχή πρώτων βοηθειών και ειδών άμεσης ανάγκης. Όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από το Λατσί στον Αστυνομικό Σταθμό της Πόλης Χρυσοχούς για τη διεξαγωγή των προκαταρκτικών ερευνών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα οδηγηθούν στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Κοκκινοτρεμιθιά, λίγο έξω από την Λευκωσία.