Και δεύτερος νεκρός από το αιματηρό επεισόδιο στο Αμάν, όταν ένας Ισραηλινός φρουρός ασφάλειας πυροβόλησε θανάσιμα έναν Ιορδανό που του επιτέθηκε με κατσαβίδι, στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, τραυματίστηκε θανάσιμα και ένας δεύτερος Ιορδανός.

Το επεισόδιο εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας, καθώς το Αμάν ήθελε ν’ ανακρίνει το Ισραηλινό φρουρό που έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ωστόσο, το Τελ-Αβίβ υποστηρίζει ότι ο φρουρός απολαμβάνει καθεστώτος διπλωματικής ασυλίας, όπως προκύπτει από την εφαρμογή της Συμφωνίας της Βιέννης.

Κλίμα έντασης επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά την εγκατάσταση από το Ισραήλ μεταλλικών ανιχνευτών στα σημεία εισόδου του τεμένους Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ. Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε τον θάνατο δύο Ισραηλινών αστυνομικών, από τα πυρά τριών Αράβων-Ισραηλινών ενόπλων κοντά στο τέμενος την Παρασκευή.