Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ικανοποιημένες με τις προσπάθειες που καταβάλλει το Κατάρ προκειμένου να εφαρμόσει μια συμφωνία για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που υπογράφτηκε την περασμένη εβδομάδα και κάλεσε τις αραβικές χώρες να άρουν το «χερσαίο εμπάργκο» που έχουν επιβάλει στη μικροσκοπική χώρα του Κόλπου.

«Είναι πολύ αποφασιστικοί στην εφαρμογή εκείνης της συμφωνίας, έτσι νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που καταβάλλουν», δήλωσε ο Τίλερσον στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν, Γιούσουφ μπιν Αλάουι μπιν Αμπντάλα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος επέβαλαν τον περασμένο μήνα κυρώσεις στο Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι χρηματοδοτεί ακραίες οργανώσεις και συμμαχεί με το Ιράν.

«Ελπίζω πως οι τέσσερις χώρες θα σκεφθούν ως ένδειξη καλής πίστης την άρση αυτού του χερσαίου αποκλεισμού που έχει πραγματικά τις μεγαλύτερες, πιστεύω αρνητικές συνέπειες στον λαό του Κατάρ», είπε ο Τίλερσον.