Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να απαγορεύσουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με δύο γραφεία που διοργανώνουν ταξίδια στον συγκεκριμένο προορισμό.

Όπως γράφει το BBC, τα γραφεία Koryo Tours και Young Pioneer Tours αναφέρουν πως η απαγόρευση θα ανακοινωθεί στις 27 Ιουλίου και θα τεθεί σε εφαρμογή τριάντα μέρες μετά.

Από αμερικανικής πλευράς η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το γραφείο Young Pioneer Tours ήταν αυτό με το οποίο είχε ταξιδέψει ο Αμερικανός φοιτητής Otto Warmbier στη Βόρεια Κορέα. Αργότερα συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης. Τον Ιούνιο επετράπη η επιστροφή τους στις ΗΠΑ, ενώ βρισκόταν σε κώμα, και μια εβδομάδα μετά πέθανε.

Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στην Κίνα, ανακοίνωσε λίγο μετά πως δεν θα μεταφέρει πια ταξιδιώτης από τις ΗΠΑ στη χώρα.

«Πληροφορηθήκαμε πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει πια στους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν στη Βόρεια Κορέα. Αναμένεται η απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ τριάντα μέρες μετά την 27η Ιουλίου» ανακοίνωσε. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου, η σουηδική πρεσβεία, που επιλαμβάνεται των αμερικανικών θεμάτων στη Βόρεια Κορέα, καλεί όλους τους Αμερικανούς πολίτες να την εγκαταλείψουν άμεσα.