Ένα ακόμα περιστατικό που έγινε μέσα σε αεροπλάνο και αφορά τη συμπεριφορά υπαλλήλων αεροπορικής εταιρίας προς επιβάτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας και κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σε πτήση της Viva Colombia από το Μεντεγίν προς τη Μπογκοτά επιβιβάστηκε η Λάουρα Μεντίνα, μητέρα δύο παιδιών η οποία ωστόσο δεν γνώριζε πως οι αποσκευές της ήταν μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο ώστε να θεωρηθούν χειραποσκευές.

Έτσι της ζητήθηκε να καταβάλει το αντίτιμο των 25 δολαρίων για να τις πάρει εν τέλει μαζί της. Η γυναίκα προσπαθούσε να εξηγήσει στους υπαλλήλους της εταιρείας πως δεν είχε καθόλου χρήματα πάνω της με εκείνους να της απαντούν πως θα τη βγάλουν εκτός πτήσης καθώς το αεροπλάνο έπρεπε να απογειωθεί.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβησαν άλλοι επιβάτες του αεροσκάφους, οι οποίοι πραγματοποίησαν επιτόπιο έρανο ώστε να μαζέψουν το ποσό και να τελειώσει η ιστορία εκεί. Ωστόσο όταν τελικά τα 25 δολάρια μαζεύτηκαν και δόθηκαν στους υπευθύνους της πτήσης εκείνοι αρχικά αρνήθηκαν να τα παραλάβουν καθώς «τα χρήματα δεν είναι δικά της».

Η απάντηση των υπαλλήλων προξένησε την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων επιβατών με την αστυνομία τελικά να επεμβαίνει για να ηρεμήσει την κατάσταση.