Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους οι περίπου 2000 κάτοικοι της πόλης Μαριπόζα, στην Καλιφόρνια, όπου η πυροσβεστική δίνει μεγάλη μάχη με ανεξέλεγκτη φωτιά.

Η πόλη βρίσκεται στη Σιέρα Νεβάδα, στην κεντρική Καλιφόρνια, και οι κάτοικοι πήραν εντολή να την εκκενώσουν καθώς οι φλόγες από τη μεγάλή πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή πέρασαν πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 140 κι άρχισαν να κινούνται προς τη Μαριπόζα. «Η φωτιά συνεχίστηκε όλη τη νύχτα. Σήμερα αναμένουμε καιρικές συνθήκες που θα μας δυσκολέψουν και αναμένουμε η πυρκαγιά να είναι πολύ επιθετική» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κέντρο της πόλης είχε μείνει χωρίς ρεύμα ενώ ο αυτοκινητόδρομος 49 έκλεισε για όλους τους οδηγούς εκτός των κατοίκων που έφευγαν. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την πόλη έρημη και τον ουρανό βαμμένο στα χρώματα της φωτιάς.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής κι έχει ήδη κάψει πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους. Χθες το απόγευμα ήταν υπό έλεγχο μόλις το 5% του πύρινου μετώπου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο κυβερνήτης κήρυξε τη Μαριπόζα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χθες, καθώς η φωτιά πλησίαζε.

Η εν λόγω φωτιά είναι μια από τις πάνω από δέκα που μαίνονται ανεξέλεγκτες στις ΗΠΑ.