Η γερμανική αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό ενός νεαρού άνδρα που μπήκε σε ένα σχολείο κοντά στη Στουτγκάρδη, οπλισμένος με ένα πιστόλι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προτού το βάλει στα πόδια κι εξαφανιστεί.

Η αστυνομία, ωστόσο, καθησυχάζει σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι δεν υπάρχουν «ενδείξεις μιας συγκεκριμένης απειλής», αφού ισχυρές δυνάμεις αναπτυχθήκαν νωρίτερα σήμερα περικυκλώνοντας το σχολείο.

Οι αστυνομικοί, περιλαμβανομένης μιας ειδικής μονάδας επέμβασης (SEK) έσπευσαν το πρωί στο Έσλινγκεν, μια κοινότητα στη νοτιοδυτική Γερμανία. Πολλά σχολεία αποκλείστηκαν εν αναμονή της ολοκλήρωσης των ερευνών.

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή αφού αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για έναν εισβολέα που ήταν οπλισμένος με πιστόλι και είχε μπει σε ένα επαγγελματικό λύκειο που βρίσκεται στην πόλη, κοντά στη Στουτγκάρδη.

Ο άνδρας διέφυγε με μοτοσικλέτα χωρίς να κάνει χρήση του όπλου του, επισήμανε η τοπική αστυνομία σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου γνωστοποίησαν ότι αναζητούν έναν γενειοφόρο άνδρα ηλικίας «17 έως 19 ετών», με ύψος μεταξύ 1,70 και 1,80.

Οι αρχές προσήγαγαν ένα πρόσωπο αυτά τα χαρακτηριστικά. Λίγο μετά αφέθηκε ελεύθερο.

Το σχολικό συγκρότημα ερευνήθηκε διεξοδικά από την αστυνομία όμως δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο, σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.