Εκατοντάδες γυμνοί κολυμβητές έπεσαν μαζί στη θάλασσα στη Φινλανδία, σε μια προσπάθεια να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για το πολυπληθέστερο γυμνό κολύμπι.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον 789 άνθρωποι που παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ στην ανατολική Φινλανδία βούτηξαν ολόγυμνοι το Σάββατο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατακτώντας το ρεκόρ- με τρεις περισσότερους κολυμβητές- που κατείχε μέχρι σήμερα η Αυστραλία.

Οι διοργανωτές περιμένουν το Guinness World Records να επιβεβαιώσει την πρωτιά τους.

Είναι η τρίτη φιλανδική απόπειρα για κατάκτηση του ρεκόρ. Στις δύο προηγούμενες, στο Ελσίνκι, το 2015 και το 2016, είχαν συμμετάσχει περίπου 300 κολυμβητές.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ Ilosaari στην περιοχή Joensuu φιλοδοξούσαν να προσελκύσουν χίλιους κολυμβητές στα κρύα νερά.

Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, μόνο μερικές εκατοντάδες εθελοντών εμφανίστηκαν πρόθυμοι να βουτήξουν αλλά λίγο πριν αρχίσει το event βγήκε ο ήλιος και οι συμμετοχές εκτοξεύτηκαν.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στο Περθ της Αυστραλίας με 786 κολυμβητές, το 2015.

Η κολύμβηση αποτελεί παράδοση στη Φινλανδία, εξηγεί το BBC, όπου το «avantouinti»- η βουτιά μέσα από μια τρύπα στον πάγο- προβάλλεται από τον οργανισμό τουρισμού της χώρας ως μια εμπειρία που γεμίζει όσους την τολμήσουν ενέργεια.