Ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος δήλωσε πως δεν είχε πει τίποτα στον πατέρα του σχετικά με τη συνάντησή του με Ρωσίδα δικηγόρο, η οποία φέρεται να είχε πληροφορίες που μπορούσαν να βλάψουν την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον, στην προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε στο Fox News ο Τραμπ Τζούνιορ, η συνάντηση ήταν «ένα τίποτα». Αναγνώρισε ωστόσο πως θα έπρεπε να το έχει χειριστεί διαφορετικά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι διερευνούν το ενδεχόμενο ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αρνείται κάθε εμπλοκή και την ίδια τη Μόσχα να διαψεύδει κάθε αναφορά σε ανάμειξη.

Ερωτηθείς από το Fox News αν είχε ενημερώσει τον πατέρα του για τη συνάντηση, ο Τραμπ τζούνιορ είπε «Όχι. Ήταν ένα τίποτα. Δεν υπήρχε τίποτα να ειπωθεί. Ούτε που θα το θυμόμουν, μέχρι που αρχίσατε να ψάχνετε. Ήταν πραγματικά μόνο 20 χαμένα λεπτά».

Στη συνάντηση με τη δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, που έγινε στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη στον Ιούνιο του 2016, ήταν παρόντες ο γαμπρός του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ και ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Πολ Μάναφορτ.

Ο Τραμπ ο νεότερος παραδέχθηκε πως θα είχε χειριστεί διαφορετικά την υπόθεση αλλά υπερασπίστηκε τις ενέργειές του. «Ήταν πριν τη μανία με τη Ρωσία, πριν όλο αυτό μεγεθυνθεί από τον Τύπο. Για μένα ήταν έρευνα για τον αντίπαλο, είχαν κάτι που ίσως ήταν απόδειξη για όλες τις ιστορίες που είχα ακούσει» είπε στο Fox News.

Αλλά η συνάντηση δεν οδήγησε πουθενά και αποδείχθηκε πως δεν αφορούσε καν τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, υποστηρίζοντας τον γιο του, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο υψηλής ποιότητας» και επικροτώντας τη διαφάνεια με την οποία ενήργησε στην υπόθεση αυτή.

Η ίδια η δικηγόρος, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε πως δεν είχε ποτέ καμία πληροφορία που θα μπορούσε να βλάψει τη Χίλαρι Κλίντον και πως δεν συνδέεται με το Κρεμλίνο.

Το θέμα έχει ωστόσο προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της αμερικανικής Γερουσίας, ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να μάθει πώς επιτράπηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ρωσίδας δικηγόρου. Σε επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο Γκράσλεϊ σημείωσε ότι η έγκριση για να ταξιδέψει η δικηγόρος, Ναταλία Βεσελνίτσκαγια στις ΗΠΑ είχε ημερομηνία λήξης τις 7 Ιανουαρίου 2016, και η αίτησή της για παράταση είχε απορριφθεί, είπε το γραφείο του Γκράσλεϊ σε δήλωση.

Παράλληλα, η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, δήλωσε χθες ότι θέλει να καλέσει όσο το δυνατόν συντομότερα τον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ να εμφανιστεί για κατάθεση ενώπιον της επιτροπής.