Στην Έικο Ισιόκα, τη βραβευμένη σχεδιάστρια κοστουμιών κινηματογράφου είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Η Ισιόκα, γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1938 στο Τόκιο. Ο πατέρας της ήταν γραφίστας, από τον οποίο κληρονόμησε την αγάπη της για το σχέδιο και η μητέρα της ασχολείτο με τα οικιακά.

Η Έικο Ισιόκα έγινε κυρίως γνωστή από το σχεδιασμό των κοστουμιών για την ταινία «Drakula» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ενώ είχε φτιάξει και τις στολές με τις οποίες αγωνίστηκαν οι ομάδες της Ελβετίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Ισπανίας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2012.

Η Έικο Ισιόκα γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1938 στο Τόκιο και έφυγε από τη ζωή στις 21 Ιανουαρίου του 2012. Την αγάπη της για το design την κληρονόμησε από τον πατέρα της, επίσης γραφίστα.

Άρχισε την καριέρα της από γνωστή ιαπωνική εταιρία καλλυντικών και εξελίχθηκε σε μια σπουδαία σχεδιάστρια που άφησε το αποτύπωμά της αισθητικής της και έξω από τα σύνορα της χώρας της.

Τα δύο εντυπωσιακά κοστούμια της ταινίας, όπως τα σχεδίασε η Έικο Ισιόκα, ένα εκείνο που φόρεσε η Γουανόνα Ράιντερ και η κόκκινη κάπα του κόμη Δράκουλα εκτέθηκαν το 2012 στο μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου.

Ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια, σχεδιάστρια κοστουμιών και σκηνικών, που τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ, για τα κοστούμια στην ταινία Drakula του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία συντηρητική όπως αυτή της Ιαπωνίας, ο πατέρας της την προειδοποιούσε ότι η καριέρα της θα ήταν πιο εύκολη αν αποφάσιζε να ασχοληθεί με κάτι πιο «γυναικείο», όμως η νεαρή Εϊκο ήταν ευτυχώς αποφασισμένη. Αποφοίτησε από την σχολή καλών τεχνών του Τόκιο το 1961 κι αφού δούλεψε για λίγο στο διαφημιστικό τμήμα της εταιρίας καλλυντικών Shiseido, ξεκίνησε το δικό της γραφείο, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερο στιλ, συχνά σοκάροντας με την πρωτοποριακή ματιά της.

Μέχρι το θάνατό της δούλεψε και στις τέσσερις ταινίες του Τάρσεμ Σινγκ, ξεκινώντας από το «Κελί» και καταλήγοντας στο «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου».

Εκτός από το graphic design για το οποίο είχε κερδίσει ένα grammy το 1986 όταν σχεδίασε το εξώφυλλο για τον δίσκο του Μάιλς Ντέιβις «Tutu» η Έικο Ισιόκα είχε δουλέψει στο Broadway για πρώτη φορά το 1988 στο « Μ Butterfly» και τελευταία φορά στο «Spider-Man: Turn Off the Dark».