Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των φρεγατών τύπου Barbaros (σ.σ παρόμοιες με τις ελληνικές ΜΕΚΟ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Ναυτικού υπέγραψε συμβόλαιο με την σύμπραξη των τουρκικών εταιρειών Aselsan και Havelsan για αναβάθμιση μέσης ζωής των σκαφών της συγκεκριμένης κλάσης φρεγατών. Στόχος του συμβολαίου είναι η αντικατάσταση του συστήματος διαχείρισης μάχης των 4 MEKO 200 Track IIA/B που φέρουν το προσωνύμιο Barbaros και εντάχθηκαν στο τουρκικό ναυτικό μεταξύ 1997 και 2000.

Αυτές οι φρεγάτες θα αλλάξουν το σύστημα TACTICOS με το εγχώριας κατασκευής BI-SYS που είναι η εξέλιξη του υπάρχοντος, GENESIS CMS που χρησιμοποιείται στις κορβέτες «στελθ» κλάσης Ada (Milgem) και τις φρεγάτες κλάσης Gabya (Perry).

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα την εξέλιξη του απαραίτητου λογισμικού και εξαρτημάτων που θα ενσωματωθούν στα οπλικά συστήματα και αισθητήρες του BI-SYS. Πρίν την εγκατάσταση του συστήματος θα προηγηθούν δοκιμές σε στεριά και θάλασσα

Επιπλέον ένα σύστημα ελέγχου πυρός για τα πυροβόλα των φρεγατών Mk45 127mm θα κατασκευαστεί με βάση την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από προηγούμενα προγράμματα. Το πρώτο αναβαθμισμένο πλοίο θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2020.