Οι ενήλικες Αμερικανοί έχουν μικρότερη σεξουαλική δραστηριότητα από το 2010 και έπειτα σε σχέση με ό,τι έκαναν στις αρχές του μιλένιουμ ή τη δεκαετία του ’90, σύμφωνα με έρευνα για τη Σεξουαλική Συμπεριφορά στις ΗΠΑ. Με τα επίπεδα πραγματοποίησης σεξ να μειώνονται στις αντίστοιχες τιμές των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

Αυτή η υποχώρηση αφορά όλους τους Αμερικανούς, ασχέτως φύλου, ηλικίας, εργασιακό στάτους ή καταγωγής. Ωστόσο, το «pick» της αδράνειας παρουσιάζεται στα ζευγάρια που παντρεύτηκαν ή διαμένουν με άτομα ρομαντικής φύσεως, ένα γκρουπ ανθρώπων που έχει σεξουαλική δραστηριότητα 16 φορές μικρότερη σε σχέση με τους αντίστοιχους πριν μια δεκαετία.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, «όποιος βρίσκεται σε σχέση, έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει σεξ από κάποιον που είναι ελεύθερος». Αυτό υποστηρίζει η Ζαν Τουΐντζ, η οποία είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας και συντάκτης του «Generation Me».

Ωστόσο, στο βασικό συμπέρασμα που καταλήγει είναι ότι η τεχνολογία έχει συμβάλει στο να πέσουν οι ρυθμοί πραγματοποίησης σεξ στις ΗΠΑ. Με τα smartphones και τις υπηρεσίες streaming να είναι τα μέσα με τα οποία απασχολείται αρκετά περισσότερο ο κόσμος και να αφήνει στην άκρη άλλα, πιο… μικρής σημασίας πράγματα.

«Η διασκέδαση είναι πολύ πιο… διασκεδαστική σήμερα. Επιπλέον, είναι πολύ πιο προσβάσιμη», τονίσει η Τουΐντ. Και συμπληρώνει: «Πολλοί είναι απασχολημένοι με το να παρακολουθούν σόου, να παίζουν βιντεοπαιχνίδια και παιχνίδια στο κινητό τους, από το να κάνουν σεξ. Πριν από μια δεκαετία μέναμε όλοι σε έναν κόσμο χωρίς μεγάλες οθόνες, συνεχείς ανανεώσεις στις σελίδες στα social media και… 180 επεισόδια των “Χρυσών Κοριτσιών” διαθέσιμα μέσω stream».