Τουλάχιστον 28 τραυματίες- οι 25 από πυρά- είναι ο απολογισμός του αιματηρού περιστατικού που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Άρκανσο των ΗΠΑ.

«Θέλω να καθησυχάσω τους κατοίκους. Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για μια τραγωδία. Δεν μοιάζει να ήταν μια ενέργεια εκ προμελέτης», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης  Λιτλ Ροκ Μαρκ Στοντόλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από κάποια αψιμαχία μεταξύ θαμώνων, κατά τη διάρκεια συναυλίας στο κλαμπ Power Ultra Lounge. Οι εμπλεκόμενοι οπλοφορούσαν κι έτσι η αψιμαχία κλιμακώθηκε σε ανταλλαγή πυρών τα ξημερώματα.

Η αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, κάνει λόγο για 28 τραυματίες, εκ των οποίων τρεις δεν φέρουν τραύματα από σφαίρες αλλά πιθανώς ποδοπατήθηκαν κατά τον πανικό που επικράτησε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ζωή κανενός από τους τραυματίες δεν απειλείται.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Κέντον Μπάκνερ δήλωσε ότι όλοι οι τραυματίες είναι αφροαμερικανοί, από 16 ως 35 ετών.

«Το πρόβλημα της εγκληματικότητας το οποίο αντιμετωπίζει το Λιτλ Ροκ μοιάζει να επιδεινώνεται» δήλωσε ο κυβερνήτης του ΆρκανσοΈισα Χάτσινσον, μιλώντας για «παράλογη τραγωδία» και υποσχόμενος κάθε βοήθεια των αρχών της Πολιτείας.