Στη δήλωση ότι τα αιτήματα που έγιναν προς το Κατάρ από τέσσερα άλλα αραβικά κράτη σχεδιάστηκαν να απορριφθούν, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, εξηγώντας ότι το τελεσίγραφό τους δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά στη μείωση της κυριαρχίας της χώρας του.

Ωστόσο, ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη, στην οποία αφίχθη από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι η Ντόχα συνεχίζει να είναι έτοιμη να καθίσει και να συζητήσει τα παράπονα που διατύπωσαν οι αραβικές γειτονικές του χώρες.

«Αυτός ο κατάλογος αιτημάτων έγινε για να απορριφθεί. Δεν νοείται να γίνει δεκτός ή … να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ προσθέτοντας ότι το Κατάρ είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε περαιτέρω διάλογο, δεδομένου ότι θα υπάρχουν «οι κατάλληλες συνθήκες».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ τόνισε ότι η χώρα δεν θα κλείσει τουρκική στρατιωτική βάση, ούτε θα κλείσει το δορυφορικό κανάλι «Al Jazeera» που εδρεύει στη Ντόχα, όπως απαιτούν οι αραβικές χώρες.