Περίπου 2.000 ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν, 8 πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 20 είχαν καθυστέρηση σήμερα το απόγευμα από τον τερματικό σταθμό «2Ε» του αεροδρομίου «Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ», λόγω της παρείσφρησης ενός ατόμου σε «ιδιωτικό χώρο» του αερολιμένα χωρίς να έχει περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας. έγινε γνωστό από πηγές του αερολιμένα.

«Γύρω 15.15′ (τοπική ώρα, 16.15′ ώρα Ελλάδας), ένα άτομο διέσχισε την πόρτα. Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό δεν βρέθηκε, ήμασταν αναγκασμένοι να εκκενώσουμε τον χώρο για να τον “απολυμάνουμε”, δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι κανένα αντικείμενο δεν είχε τοποθετηθεί εκεί», εξήγησε μία από τις πηγές του αερολιμένα στο Παρίσι.

«Η πόρτα φυλασσόταν από φρουρό ασφαλείας που είχε φύγει από τη θέση του χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του». πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν στον τερματικό «2Ε» γύρω στις 19.00 (τοπική ώρα). «Οι αστυνομικοί έψαξαν τον τερματικό σταθμό επισταμένως και εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο», είπε μια δεύτερη πηγή.

«Είναι κάτι πολύ σπάνιο. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κανένα επεισόδιο», δήλωσαν άλλες πηγές του αεροδρομίου.

Το «Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ (CDG)», βορειοανατολικά του Παρισιού, είναι ο δεύτερος αεροπορικός κόμβος στην Ευρώπη. Περίπου 180.000 επιβάτες διέρχονται καθημερινά από έναν τους οκτώ τερματικούς σταθμούς του.