Ένας ένοπλος άντρας, που φέρεται να ήταν πρώην γιατρός, άνοιξε πυρ εντός του Bronx Lebanon Hospital της Νέας Υόρκης με ένα όπλο το οποίο έκρυβε κάτω από τη λευκή εργαστηριακή ρόμπα του. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Associated Press σκότωσε έναν τουλάχιστον άνθρωπο και τραυμάτισε και άλλους (με τον αριθμό να μην επιβεβαιώνεται ακόμα), πριν όπως φαίνεται αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την Αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2:50 μ.μ. τοπική ώρα και άμεσα αστυνομικά και πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο σημείο. Αστυνομικοί ακροβολίστηκαν στη στέγη του κτιρίου, με τα όπλα παρατεταμένα ενώ οι όσοι ήταν εντός του νοσοκομείου έλαβαν εντολή να κρυφτούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν όροφο με όροφο αναζητώντας τον δράστη και έγινε γνωστό λίγο πριν τις 4 μ.μ. πως ο ένοπλος βρέθηκε νεκρός, εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αξιωματικός, είπε στο Associated Press πως φέρεται να αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με tweets από τον λογαριασμό των Ρεπουμπλικανών του Τενεσί ο φερόμενος ως δράστης δούλευε στο νοσοκομείο ενώ είχε συλληφθεί 3 φορές στο παρελθόν για σεξουαλική κακοποίηση.

Το Bronx-Lebanon Hospital Center χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό σύστημα υγείας στο νότιο και το κεντρικό Μπρονξ. Το 120 ετών νοσοκομείο έχει περί τις 1.000 κλίνες σε διάφορες μονάδες. Η Μονάδα Εκτακτων Περιστατικών είναι από τις πιο πολυάσχολες της πόλης της ΝΥ.

Το νοσοκομείο βρίσκεται περίπου ένα μίλι και μισό βόρεια του Yankee Stadium.