Στη φυλακή οδηγήθηκε η 19χρονη- κι εγκυμονούσα- Monalisa Perez, από τη Μινεσότα, η οποία πυροβόλησε και, άθελά της, σκότωσε τον 22χρονο σύντροφό της Pedro Ruiz. Όπως γράφει το BBC, το ζευγάρι επιχειρούσε να κάνει ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο προκειμένου να το ανεβάσει στο διαδίκτυο και τα social media και να γίνει γνωστό.

Η Monalisa πυροβόλησε τον 22χρονο στο στήθος, ενώ εκείνος κρατούσε ένα βιβλίο- μια σκληρόδετη εγκυκλοπαίδεια-  με το οποίο πίστευε πως θα σταματήσει τη σφαίρα.

Το τρίχρονο παιδί του ζευγαριού και ακόμα περίπου τριάντα άτομα παρακολουθούσαν το «νούμερο» και είδαν τον άτυχο νεαρό να πεθαίνει μπροστά στα μάτια τους.

psdoodu3

Η θεία του Ruiz δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, πως το έκαναν για να αυξήσουν τους followers τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως η 19χρονη της είχε πει πως θα το έκαναν «επειδή ήθελαν περισσότερους θεατές, για να γίνουν διάσημοι».

«Μου είχε πει την ιδέα, εγώ τους έλεγα να μην το κάνουν, Γιατί να χρησιμοποιήσετε όπλο, τους έλεγα, γιατί;» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήταν πολύ ερωτευμένοι, αγαπούσαν ο ένας τον άλλο. Ήταν απλώς μια φάρσα που πήγε στραβά…»

Η Perez αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου την Τετάρτη ενώ η αστυνομία κατέσχεσε τις δύο κάμερες με τις οποίες το ζευγάρι κατέγραφε το εγχείρημα.

Όπως εξήγησε η 19χρονη, ήταν ιδέα του Pedro αυτή η πράξη κι ενώ εκείνοι αντιδρούσε, τελικά την έπεισε. Πριν τον μοιραίο πυροβολισμό, η 19χρονη είχε γράψει στο Twitter:

psdoodu2

Το ζευγάρι είχε ανοίξει κανάλι στο YouTube τον Μάρτιο, με στόχο να δείξει «την πραγματική ζωή ενός νεαρού ζευγαριού που τυχαίνει να είναι και έφηβοι γονείς».

Στο βίντεο της περασμένης εβδομάδας, η Perez έλεγε στους θεατές πως ήταν «ευλογία» που ήταν ο άνδρας της στο σπίτι για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού τους, τον Σεπτέμβριο…

psdoodu4