Επίθεση από ελικόπτερο της αστυνομίας δέχθηκε το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας, στο Καράκας, ενέργεια που ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση».

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media, φαίνεται το ελικόπτερο να πετά πάνω από την πόλη και στη συνέχεια ακούγονται πυρά.

Στο πηδάλιο βρισκόταν ένας αστυνομικός, ο οποίος, σε δήλωσή του μέσω Instagram, κατήγγειλε την «εγκληματική κυβέρνηση».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είναι συχνά στόχος κριτικής από την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας εξαιτίας των αποφάσεών του, που ενισχύουν την εξουσία του Μαδούρο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε διάγγελμά του, το ελικόπτερο πέταξε επίσης πάνω από τα υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το Reuters, στο δικαστήριο έπεσαν τέσσερις χειροβομβίδες και στο υπουργείο Εσωτερικών 15 ριπές.

Όπως είπε ο Μαδούρο, ο πιλότος είχε εργαστεί στο παρελθόν για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρες και πως ο στρατός της χώρας είχε τεθεί σε συναγερμό.

«Έχω ενεργοποιήσει όλες τις ένοπλες δυνάμεις για να υπερασπιστώ την ειρήνη»« δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας. «Θα πιάσουμε το ελικόπτερο και εκείνους που εξαπέλυσαν αυτή την τρομοκρατική επίθεση».

Ο πιλότος είναι ο Όσκαρ Πέρεζ, όπως ο ίδιος συστήθηκε σε βίντεό του στο Instagram.

xw5ji52k

Εμφανίστηκε με στρατιωτική περιβολή και περιτριγυρισμένος από άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αντισταθούν στην «τυραννία». «Είμαστε συνασπισμός υπαλλήλων του στρατού, αστυνομικών και πολιτών που επιθυμούν την ειρήνη και εναντιώνονται σε αυτή την εγκληματική κυβέρνηση» τόνισε. «Δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε πως η «μάχη» δεν ήταν ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας αλλά και ενάντια «στην ασυδοσία» αυτής της κυβέρνησης. «Είναι ενάντια στην τυραννία». Όπως σημειώνει το BBC, δεν είναι σαφές πόση υποστήριξη έχει ο άνδρας αυτός.