Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε για άλλη μια φορά σήμερα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί συνεργασίας του προεκλογικού επιτελείου του με τη Ρωσία και κάλεσε όσους τον έχουν κατηγορήσει να του ζητήσουν συγγνώμη.

«Αφού επί 4 μήνες έβαλαν τη Ρωσία στο μικροσκόπιο, δεν έχουν καμία “καταγραφή” της συμπαιγνίας από τους ανθρώπους του Τ» (σ.σ. του ίδιου του Τραμπ) ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμά του στο Twitter, αναφερόμενος στο επιχείρημα που προβάλουν οι συνεργάτες του ότι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για συνεργασία με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Δεν υπάρχει ούτε συνωμοσία, ούτε παρεμπόδιση. Μου χρωστούν μια συγγνώμη!» συνέχισε ο Τραμπ.

Ταυτόχρονα, όπως μετέδωσε το Reuters, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατηγόρησε για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα όταν η CIA τον ενημέρωσε ότι χάκερ προσπαθούν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, την περασμένη εβδομάδα, η CIA ενημέρωσε τον Ομπάμα τον Αύγουστο του 2016 ότι η κυβερνοπειρατεία σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος είχε διαταχθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με σκοπό να βλάψει τη Χίλαρι Κλίντον και να βοηθήσει τον Τραμπ ενόψει των προεδρικών της 8ης Νοεμβρίου.

«Ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ σχετικά με τη Ρωσία αφού ενημερώθηκε από τη CIA για την ανάμιξη είναι επειδή ανέμενε ότι η Κλίντον θα κέρδιζε και δεν ήθελε να ταράξει τα νερά. (Ο Ομπάμα) δεν “έπνιξε” (το θέμα). Συνωμότησε και παρεμπόδισε (τη δικαιοσύνη) και αυτό δεν ωφέλησε τους Δημοκρατικούς και την Άτιμη Χίλαρι», πρόσθεσε.

Τον Οκτώβριο του 2016 όλες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έκαναν λόγο, για πρώτη φορά δημοσίως, για μια παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές. Τον Ιανουάριο υποστήριζαν ότι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την εντολή. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 29 Δεκεμβρίου, ο Ομπάμα ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και την απέλαση 35 διπλωματών που τους χαρακτήρισε «πράκτορες».