Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κολομβία, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σε φράγμα στα βορειοδυτικά της χώρας.

Διασώθηκαν 133 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το BBC, αλλά 16 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους Almirante, κοντά στην πόλη Guatapé.

Στο πλοίο επέβαιναν παερίπου170 άνθρωποι. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο BBC πως χάθηκε στα νερά μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Αλιευτικά και καΐκια έσπευσαν να βοηθήσουν τους επιβαίνοντες, ανασύροντάς τους από τα νερά και παραλαμβάνοντάς τους από το ψηλότερο κατάστρωμα του Almirante.

Στο σημείο έφτασαν και ελικόπτερα του στρατού και δύτες ενώ το σημείο του ναυαγίου επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος ανακοίνωσε πως υπάρχουν έξι θύματα.

Περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Guatapé.

«Είδαμε πράγματα να εκσφενδονίζονται από το πλάι του πλοίου. Και μέσα σε μόλις ίσως και 20 δευτερόλεπτα, είχε σχεδόν βυθιστεί και μόνο το τελευταίο κατάστρωμα ήταν ορατό» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε πως το πλοίο ήταν πολύ κοντά στο λιμάνι, όταν βυθίστηκε. «Δεν ξέρουμε αν ήταν μηχανική βλάβη, υπερφόρτωση ή κάτι που σχετίζεται με τα ρεύματα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ac01 ac02 ac03 ac04 ac05 ac06