Κυβερνοεπίθεση εναντίον του βρετανικού κοινοβουλίου εξαπέλυσαν χάκερ, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την επίθεση των χάκερ χθες, Παρασκευή, και σήμερα δεν μπορούν να μπουν στο mail τους.

Ο Κρις Ρέναρντ, βουλευτής του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ανήρτησε στο Twitter το εξής μήνυμα: «Κυβερνοεπίθεση στο Ουεστμίνστερ, οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται να μην λειτουργούν, στείλτε επείγοντα μηνύματα».

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC επικαλέστηκε μια εκπρόσωπο τύπου της Βουλής των Κοινοτήτων που είπε ότι η αποτυχία πρόσβασης στα email οφείλεται στις προσπάθειες που γίνονται για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

«Η Βουλή των Κοινοτήτων ανακάλυψε ότι έγιναν προσπάθειες χωρίς εξουσιοδότηση (προκειμένου άγνωστοι) να μπουν σε λογαριασμούς χρηστών από το κοινοβούλιο» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.