Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μαδρίτη, Ισπανία. Από τα Ταυροκαθάψια της μινωικής Κρήτης στους recortadores

ptopkwe1

Μία τέχνη εμπνευσμένη από τα «Ταυροκαθάψια» της Μινωικής Κρήτης αναβιώνει στην Ισπανία από τους περίφημους recortadores στην αρένα ταυρομαχιών Las Ventas στη Μαδρίτη. Οι Recortadores δίνουν μια παράσταση κατά την οποία πραγματοποιούν ακροβατικά και άλματα πάνω από έναν ταύρο.

Αβάνα, Κούβα. Στον αέρα οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

ptopkwe4

Ένας άνδρας στην Αβάνα παρακολουθεί την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας που είχε καταλήξει η πρώην κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα με την κυβέρνηση της Κούβας για την αποκατάσταση σχέσεων Ουάσινγκτον και Αβάνας, χαρακτηρίζοντας την «φρικτή» και «λανθασμένη». Ο Τραμπ δήλωσε ότι αποκαθιστά κάποιους ταξιδιωτικούς και οικονομικούς περιορισμούς στην Κούβα που άρθηκαν στο πλαίσιο της ιστορικής χαλάρωσης της κυβέρνησης Ομπάμα, συνεχίζοντας την προσπάθεια των ΗΠΑ να «πνίξουν» την Κούβα μέσω του οικονομικού αποκλεισμού.

Καράκας, Βενεζουέλα. Βία δίχως τέλος ptopkwe2 ptopkwe6 ptopkwe14 ptopkwe16

Περίτεχνες μάσκες, κράνη και οι χαρακτηριστικές ασπίδες, σήμα κατατεθέν των διαδηλωτών για να αμυνθούν απέναντι στα αστυνομικά πυρά είναι καθημερινό φαινόμενο στο Καράκας. Δεκάδες είναι οι νεκροί (οι συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 70), εκατοντάδες οι τραυματίες ενώ χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί τους τελευταίους μήνες, λόγω των διαδηλώσεων με κύριο αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την παραίτηση του Μαδούρο. Την ίδια ώρα, η χώρα είναι αντιμέτωπη με την τρομακτική έλλειψη σε τρόφιμα και φάρμακα.

Λιβύη. Ελπίδα για μια νέα αρχή

ptopkwe15

Δύο πρόσφυγες από το Σουδάν συζητούν στο κατάστρωμα του σκάφους διάσωσης Golfo Azzurro, λίγη ώρα αφότου διασώθηκαν από ένα πλοιάριο που βγήκε εκτός ελέγχου κοντά στις ακτές της Λιβύης.

Μπιρσέμπα, Ισραήλ. Το πρώτο Gay Pride είναι γεγονός

ptopkwe12

ptopkwe13

Μια γυναίκα κρατάει μπαλόνια και συμμετέχει στην πρώτη παρέλαση Gay Pride στην πόλη Μπιρσέμπα του Ισραήλ. Περίπου 3.500 άνθρωποι συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρώτο Gay Pride στην πόλη.

Στουτγάρδη, Γερμανία. Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη

ptopkwe7

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, σημειώθηκαν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καθώς σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις το θερμόμετρο έφτασε τους 37 βαθμούς Κελσίου, ή και τους ξεπέρασε, όπως στην Μαδρίτη που έφτασε στους 38 βαθμούς Κελσίου. Οι φετινοί καύσωνες είναι πολύ πρόωροι, λέει ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός.

Ντάκα, Μπαγκλαντές. Τα τρένα του μεγάλου συνωστισμού

ptopkwe11

Εκεί που ο συνωστισμός παίρνει άλλο νόημα και οι κανόνες ασφαλείας μοιάζουν με αστείο. Στη Ντάκα δεν δυσανασχετεί κανείς αν δεν βρει καλή θέση στο τρένο, αλλά είναι ικανοποιημένοι αν βρουν θέση ακόμα και στην κορυφή του! Άνδρες, γυναίκες και παιδιά συνωστίζονται μέχρι και στην οροφή των τρένων αγωνιζόμενοι να εξασφαλίσουν μια οποιαδήποτε θέση για να κάνουν το – συχνά επικίνδυνο – ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι τους μετά τη δουλειά.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Γκράφιτι για ρεκόρ Γκίνες

ptopkwe5

Ένα τεράστιο γκράφιτι με τον τίτλο «Contos» ή «Tales» δημιουργήθηκε από τη 19χρονη Luna Buschinelli και καλύπτει τον τοίχο ενός δημοτικού σχολείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ελπίζοντας να καταφέρει να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο γκράφιτι που έκανε ποτέ μια γυναίκα.

Μέκκα, Σαουδική Αραβία. Η πιο ιερή νύχτα του Ραμαζανιού

ptopkwe9

Στις 22 Ιουνίου, τα τζαμιά σε όλο τον κόσμο έμειναν ανοιχτά όλο το βράδυ για να υποδεχτούν τους πιστούς τους. Οι ιμάμηδες έψαλαν όλη τη νύχτα προσευχές από το Κοράνι ενώ άντρες, γυναίκες και παιδιά προσευχήθηκαν με τον τρόπο που επιλέγουν οι ίδιοι στον Αλλάχ τους. Η νύχτα της 22ας Ιουνίου είναι η πιο ιερή νύχτα του Ραμαζανιού, του μήνα της νηστείας των Μουσουλμάνων.

Μιλάνο, Ιταλία. Αξεπέραστη ομορφιά

ptopkwe10

Ένα μικρό φλαμίνγκο χαρίζει ένα απίστευτα εντυπωσιακό στιγμιότυπο από το ζωολογικό πάρκο Le Cornelle, στο Valbrembo, κοντά στο Μιλάνο.