Έχουμε δει πολλές επιστημονικές έρευνες που αναλύουν ποιοι είναι οι στρεσογόνοι παράγοντες στην εργασία -εκτός από τη δουλειά την ίδια- αλλά και τους τρόπους που αυτό το στρες μπορεί να… εκτονωθεί. Μία από αυτές τις λύσεις που αναφέρονται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό είναι ο αυνανισμός στο χώρο εργασίας.

Βέβαια από τη θεωρία μέχρι την πράξη, η απόσταση είναι μεγάλη. Ναι, είναι καλό λένε οι έρευνες αλλά πόσο εύκολο ή πιθανό είναι να βρεις το χώρο -ίσως και το χρόνο- για να αυνανιστείς στη δουλειά σου;

Ένας συντάκτης του γνωστού περιοδικού της Νέας Υόρκης, Time Out, αποφάσισε να γειώσει αυτή την αγχολυτική θεωρία ανάμεσα στους συναδέλφους του, διεξάγοντας μία μίνι έρευνα. Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά καθώς, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, περίπου 4 στους 10 αυνανίζονται εν ώρα εργασίας ή στο χώρο της δουλειάς.

«Το κάνω περίπου μια φορά την εβδομάδα στην τουαλέτα του γυμναστηρίου της εταιρείας που δουλεύω. Είναι άνετα εκεί και έχει κεριά», ανέφερε ένας ερωτηθέντας.

Μία άλλη εργαζόμενη απάντησε πως «όταν πραγματικά νιώθω πολύ “φορτωμένη” στη δουλειά με βοηθάει να χαλαρώσω. Το ρεκόρ μου είναι 3 φορές σε μία μέρα», ενώ μία άλλη γυναίκα προσέθεσε πως «προσπάθησα να το κάνω μια φορά αλλά δεν τελείωσα. Είχα meeting»

Κάποιοι δήλωσαν ότι κάνουν και από βαρεμάρα ή γιατί χρησιμοποιούν dating και sex apps όσο δουλεύουν, ενώ μια κυρία είπε ότι «απλά ερεθίζομαι πολύ εύκολα» ενώ οι περισσότεροι το κάνουν για να μειώσουν το στρες.