Με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται σήμερα στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από το γραφείο του Ποροσένκο.

«Είναι σημαντικό που η συνάντηση στον Λευκό Οίκο θα προηγηθεί της συνάντησης με τον Πρόεδρο Πούτιν» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν οι δύο άνδρες από τη στιγμή που ο Τραμπ ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο.

Από τη στιγμή που η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία με τα στρατεύματά της, οι σχέσεις με την Αμερική έχουν επιδεινωθεί με τις ΗΠΑ να επιβάλλουν στη Ρωσία κυρώσεις.

Μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασαν την ελπίδα να συζητήσει ο Ποροσένκο με τον Τραμπ για την Κριμαία και για το ρόλο τις Ουάσιγκτον στις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία, αναφέρει το businessinsider.com. Μετά την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία της Αμερικής τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία ήλπιζαν να βοηθήσει η Αμερική στι σύσφιξη των σχέσεών τους, αν και μέχρι στιγμής επικρατεί απογοήτευση.