Την τελευταία του παράσταση έδωσε μπροστά στο κοινό του ο 36χρονος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο. Ο θύτης μετατράπηκε σε θύμα, όταν η κόκκινη μπέρτα με την οποία εξαγρίωνε τον ταύρο, μπλέχτηκε στα πόδια του διάσημου ταυρομάχου. Η συνέχεια ήταν δραματική.

Ιβάν Φαντίνο

Ιβάν Φαντίνο2

Ο ταύρος χτύπησε πολλές φορές τον «μανταδόρ» ο οποίος λίγες στιγμές αργότερα μεταφερόταν με φρικτούς πόνους εκτός της αρένας. «Να με πάτε γρήγορα στο νοσοκομείο. Πεθαίνω», ήταν τα τελευταία λόγια του.

Ο Ιβάν Φαντίνο τραυματίστηκε σοβαρά στους πνεύμονες και κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, υπέστη δύο φορές καρδιακή προσβολή. Συμμετείχε στο φεστιβάλ ταυρομαχιών Aire-sur-l’Adour και είχε πάρει μέρος σε ακόμα μία ταυρομαχία, νωρίτερα την Κυριακή.

Είναι ο πρώτος ταυρομάχος που χάνει τη ζωή του στη Γαλλία, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Τελευταία φορά που ταυρομάχος έχασε τη ζωή του στη Γαλλία, ήταν σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Sud-Quest το 1921, όταν ο Isidoro Mari Fernando άφησε την τελευταία του πνοή στην αρένα της Μπεζιέ.

Ιβάν Φαντίνο3

Ο Φαντίνο που καταγόταν από μια πόλη κοντά στο Μπιλμπάο έγινε το 2005 ταυρομάχος Τορέρο (ταυρομάχος που αγωνίζεται έφιππος και χρησιμοποιεί ακόντια με μακριά λαβή) κι έκτοτε έγινε εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στη χώρα του όσο και στη Γαλλία.

Ιβάν Φαντίνο5

Το 2015, στην Παμπλόνα ένας ταύρος τον πέταξε στον αέρα τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Την ίδια χρονιά σε ταυρομαχία στην Μπαγιόν, τραυματίστηκε πιο σοβαρά, χάνοντας τις αισθήσεις του.

Ιβάν Φαντίνο4

Οι ταυρομαχίες κρίθηκαν νόμιμες στη Γαλλία το 2012, κατόπιν απόρριψης αίτησης Οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων για τερματισμό των ταυρομαχιών, από Συνταγματικό Συμβούλιο. Οι «φανατικοί» των ταυρομαχιών υποστηρίζουν το αιματοβαμμένο έθιμο, που έχει τις ρίζες του στα βάθη της ιστορίας, ωστόσο οι επικριτές του ζητούν την κατάργησή του, χαρακτηρίζοντάς το βάρβαρο και απάνθρωπο.