Τέσσερις πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν στην «τζιχαντιστική» επίθεση που διαπράχθηκε χθες Κυριακή με στόχο ένα πολυτελές θέρετρο έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό του Μάλι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφαλείας της χώρας, Σαλίφ Τραορέ.

«Ένας στρατιώτης του Μαλί και τέσσερις πολίτες είναι νεκροί», δήλωσε ο Τραορέ σε μια συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας τις υπηκοότητες των πολιτών θυμάτων: Γκαμπόν, Κίνας, Πορτογαλίας και Μάλι.

Παράλληλα ανέφερε ότι «εντοπίστηκαν» ένας Γάλλος και ένας Σουηδός οι οποίοι αγνοούνταν.

Χθες το απόγευμα δράστες εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση ενάντια στο θέρετρο Le Campement Kangabaon έξω από το Μπαμακό. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύχθηκαν για να απελευθερώσουν όσους είχαν εγκλωβιστεί εντός του κτιρίου.

Ο Τραορέ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio France International ότι «πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις» που συνεχίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας με την στήριξη Γάλλων στρατιωτών και κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν 36 τουρίστες μεταξύ των οποίων 13 Γάλλοι.

Νωρίτερα σήμερα, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας υπήκοος της Πορτογαλίας και μια υπήκοος του Μάλι, οι οποίοι εργάζονταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα.