Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι 58 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών του Λονδίνου.

«Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει, όπως αναφέρει το Reuters.

Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται οι 30 αυτοί.

Οι αρχές του Λονδίνου και ειδικότερα η Πυροσβεστική έδωσε εντολή να κλείσουν δύο γραμμές του Μετρό υπό τον φόβο της κατάρρευσης του Grenfell Tower.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντηθεί σήμερα στην Ντάουνινγκ Στριτ με επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο κτίριο Grenfell Tower καθώς και με εθελοντές και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Η πρωθυπουργός προεδρεύει σήμερα το πρωί διακυβερνητικής συνάντησης για να διασφαλιστεί ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την τραγωδία», είπε ο ίδιος.