Θρήνος και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο Λονδίνο, μερικά 24ωρα μετά την καταστροφική φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι.

Οι τριάντα επιβεβαιωμένοι νεκροί δεν είναι ο τελικός απολογισμός καθώς, όπως γράφει το BBC, υπάρχουν περίπου 70 αγνοούμενοι- στους οποίους υπολογίζονται και οι τριάντα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Τερέζα Μέι αποχώρησε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία μετά από συνάντηση που είχε με κατοίκους που ζουν στην περιοχή. Όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρισκόταν στο σημείο, η Μέι αποχώρησε καθώς διαδηλωτές που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά, έτρεξαν πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε την πρωθυπουργό και της φώναζαν.

Από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί μόνο τρία και χθες ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας προειδοποίησε πως είναι πιθανό να μην αναγνωριστούν ποτέ όλοι οι νεκροί.

Η φονική φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης και εξαπλώθηκε γρήγορα στο μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου. Χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Για τρίτη μέρα χθες τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν σορούς μέσα στο καμένο κτίριο.