Η ποπ κουλτούρα της r’n’b μουσικής και όλα τα παραλειπόμενά της, τις αισθησιακές χορευτικές φιγούρες καθώς και τις σέξι εμφανίσεις από γυναίκες περφόρμερ, είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες, κυρίως μεταξύ της νεολαίας. Δεν είναι όμως αποδεκτά τα «ήθη και έθιμα» των ποπ καλλιτεχνών σε όλες τις χώρες.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Prayuth Chan-ocha, προσφάτως έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τις «προκλητικές και ανήθικες» εμφανίσεις μίας 18χρονης ποπ σταρ της χώρας που τρελαίνει το νεανικό κοινό με τις εμφανίσεις της αλλά και τα τερτίπια της.

Μάλιστα, οι αρχές της Ταιλάνδης προχώρησαν τόσο πολύ με τη δυσαρέσκειά τους που έστειλαν στρατιώτες σε συναυλία της ώστε να καταγράψουν το μέγεθος της… ανηθικότητας που θα λάμβανε χώρα πάνω στη σκηνή καθώς και το πόσες φορές θα έκανε twerking.

Η Lumyai Hai Thongkam ωστόσο δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται καθόλου για τις μεθόδους λογοκρισίας του κράτους της Ταϊλάνδης και παρόλο που της έδωσαν ένα μπουφάν για να σκεπάσει τα «άσεμνα» μέρη της, εκείνη το έβγαλε επιδεικτικά και το χρησιμοποίησε στον σέξι χορό της που ακολούθησε. Φυσικά γνώρισε την αποθέωση.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο πριν από κάποιους μήνες…