Ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη σήμερα μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, ανέφερε σήμερα η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.

«Ο άνδρας είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι», ανέφερε η Σκότλαντ Γιαρντ, διευκρινίζοντας πως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Αν και το επεισόδιο δεν θεωρείται, στο παρόν στάδιο, τρομοκρατική ενέργεια, η αστυνομία διερευνά, ωστόσο, την πιθανότητα να υπήρχε «τρομοκρατικό κίνητρο» που οδήγησε αυτό τον άνδρα στο Κοινοβούλιο.

«Δεδομένου του τόπου, των περιστάσεων και των πρόσφατων τραγικών γεγονότων, η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας του Λονδίνου θα ερευνήσει αυτό το επεισόδιο», προστίθεται στην ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, που είχε δηλώσει αρχικά ότι το επεισόδιο δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο του Κοινοβουλίου έχουν ενισχυθεί από τις 22 Μαρτίου, όταν ένας άνδρας έριξε το όχημα που οδηγούσε εναντίον του πλήθους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πριν δολοφονήσει μα μαχαίρι αστυνομικό μπροστά στις πύλες του Κοινοβουλίου. Συνολικά, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Έκτοτε, το Λονδίνο επλήγη και από δεύτερη επίθεση, όταν στις 3 Ιουνίου, τρεις νεαροί επιτέθηκαν εναντίον των περαστικών στη London Bridge, πριν μαχαιρώσουν ανθρώπους στην Borough Market, όπου και σκοτώθηκαν από την αστυνομία. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή.

Δύο εβδομάδες πριν, στις 22 Μαΐου, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, ανατινάχθηκε στην είσοδο της Manchester Arena στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.