Ο 65χρονος Tony Disson ήταν παγιδευμένος μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του, στον 22ο όροφο του πύργου Γκρένφελ του Λονδίνου, καθώς οι φλόγες τύλιγαν το κτίριο και το μετέτρεπαν σε στάχτες, το πρωί της Τετάρτης.

Έκανε απεγνωσμένα τηλεφωνήματα σε φίλους και συγγενείς, εξηγώντας πως δεν μπορούσε να βγει έξω επειδή το πάτωμα έκαιγε.

Εδώ και δύο 24ωρα, οι τέσσερις γιοι του και οι υπόλοιποι συγγενείς του «χτενίζουν» τα νοσοκομεία του Λονδίνου αναζητώντας κάθε πληροφορία για εκείνον. Μέχρι στιγμής όμως παραμένει αγνοούμενος.

«Αν κάποιος έχει δει τον μπαμπά μου Tony Disson ας μας ενημερώσει. Η καρδιά μου είναι κοντά σε όλους τους ανθρώπους στον Πύργο Γκρένφελ» έγραψε στο Facebook ένας από τους γιους του.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Mirror, ένα από τα αδέλφια του είχε μιλήσει με τον πατέρα τους κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς, τα ξημερώματα. «Του τηλεφωνούσε κόσμος και του έλεγε να βάλει μια κουβέρτα στο κεφάλι του και να βγει έξω. Εκείνος έλεγε πως δεν μπορούσε γιατί το πάτωμα έκαιγε. Ένας φίλος του του τηλεφώνησε στις 4 τα ξημερώματα και μια από τις τελευταίες κουβέντες του ήταν “πες στους γιους μου πως τους αγαπώ”. Έκτοτε κανείς δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει ξανά μαζί του».

«Άκουσα πως ίσως δεν τα κατάφερε αλλά δεν έχω εγκαταλείψει ακόμα κάθε ελπίδα. Έχω αφήσει τα στοιχεία μου στο κέντρο έκτακτης ανάγκης και εξακολουθώ να τον ψάχνω» πρόσθεσε.

Ο 65χρονος έχει επίσης πέντε εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα και ζούσε μόνος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεκαεπτά νεκροί είναι ο επιβεβαιωμένος απολογισμός της πυρκαγιάς, ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά επειδή υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι. Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να μην γίνει ο αριθμός αυτός τριψήφιος και προειδοποίησε πως ίσως τα θύματα να μην μπορέσουν ποτέ να αναγνωριστούν όλα.

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, δεκατρείς σε κρίσιμη κατάσταση.