Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο δυτικό Λονδίνο ανήλθε σε 17 σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δυστυχώς, είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους ανέρχεται σε 17», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας του βόρειου Κένσινγκτον Στιούαρτ Κάντι.

«Υπάρχει ακόμη ένας αριθμός ανθρώπων που νοσηλεύονται. Υπάρχουν 37 άνθρωποι που νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 17 στην μονάδα εντατικής θεραπείας».

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα χωρίς τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογραφική κάλυψη, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετέβη στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου.

Φωτογράφοι που βρίσκονταν στην περιοχή κατέγραψαν τη στιγμή που η Μέι συναντήθηκε με πυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν τιτάνια μάχη στον λεγόμενο «πύργο της κολάσεως» της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς οι αρχές λένε πως υπάρχουν ακόμα πολλοί αγνοούμενοι. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε τρομοκρατική ενέργεια σχετικά με την πυρκαγιά.